Op zoek naar de puurste chocolade | 01

Toen ik begin dit jaar als voornemen had om gezonder te gaan eten, vond ik dat daar ook iets ter compensatie tegenover moest staan. Ik mocht van mijzelf op zoek gaan naar de allerlekkerste chocolade, voor bij de koffie.

Dit kwam mede door een fascinerend verhaal, dat al speelde voor de Kerst, in de VS. Daar onderzocht een journalist van DallasFood.org of de lokaal vervaardigde Noka chocolade werkelijk de beste ter wereld is. In elk geval kost het spul verreweg het meest; op z’n voordeligst $ 309 voor een pondje, tot nog vele malen meer. [Ook vanwege de erin meeverpakte emotie, aldus de fabrikant].

In de loop van dat Amerikaanse onderzoek kwamen zulke aardige details over chocola naar voren, en het werk van chocolatiers, dat ik me haast schaamde er zo weinig kennis van te hebben. De Extra pure Delicata repen van de lokale Albert Heijn brachten mij namelijk al genoeg smaakgenot, zo dacht ik. Melkchocolade of bonbons is me te zoet.

Hoe sympathiek dat initiatief van Teun van der Keuken ook is om slaafvrije chocolade te willen; er zit te veel melk in de repen die hij nu verkoopt. Dat alleen al maakt ze voor mij vrijwel oneetbaar.

Grappig is wel dat op het moment dat ik besloot mijn expertise over chocolade uit te breiden, de buurtsuper ineens heel aanvaardbare Extra pure chocolade in het assortiment opnam.

Dat lijkt haast een teken. Interesses verschuiven, de markt roert zich. Er komt meer vraag, en dus hopelijk meer aanbod.

wordt vervolgd

 


[x]#2505 fan zondag 11 februari 2007 @ 18:46:16

besibbe op eamelje.net [de nijste 10, maksimaal]:

  • Citaat van de dag | 100510/2009
  • Op zoek naar de puurste chocolade | 1311/2008
  • Op zoek naar de puurste chocolade | 1204/2008
  • Op zoek naar de puurste chocolade | 1102/2008
  • Op zoek naar de puurste chocolade | 1002/2008
  • Op zoek naar de puurste chocolade | 0912/2007
  • Op zoek naar de puurste chocolade | 0811/2007
  • Op zoek naar de puurste chocolade | 0706/2007
  • Op zoek naar de puurste chocolade | 0606/2007
  • Op zoek naar de puurste chocolade | 0504/2007

  • © eamelje.net 2001-2019. Alle rechten voorbehouden

    4 kommentaren

    maarten  op 11 februari 2007 @ 19:03:45

    (Als u schrijft ‘Wordt vervolgd’ dan voel ik enige twijfel om te gaan reageren, want ik ga iets vertellen dat u in uw onderzoek natuurlijk allang heeft ontdekt. Dat ten geleide.)

    In Frankrijk ligt in elke supermarkt wel een reep met minstens 80%.
    Wie in Spanje om warme chocolademelk vraagt krijg iets dat het meest doet denken aan vloeibare chocoladepasta.
    De chocolade uit Polen bestond daarentegen vooral niet uit cacoa.

    [waarmee ik dus maar wil aangeven dat u migratie een optie moet zijn bij uw zoektocht]

    eamelje.net  op 11 februari 2007 @ 19:08:27

    Stiekem hoopte ik natuurlijk op zulke geheimtips van bezoekers. Dank.

    Punt is ook dat ik nog niet weet wanneer de volgende aflevering verschijnt, ook al is het onderzoek nu al bijna anderhalve maand bezig.

    woordenaar  op 11 februari 2007 @ 19:36:28

    Delicata extrapuur sinaasappel, das toch wel de lekkerste (voor mij dan)

    pjotr  op 11 februari 2007 @ 22:00:17

    De Duitse Ritter in allerlei smaken is ook niet slecht. Het probleem is, dat je chocola met mate moet genieten. Ik neig tot onmatigheid.